In & bij het Museum van Aalst

 

Patrick Bernauw over Een Geest in ‘t Gasthuys: 

Begin 2016 trof ik een boek met stiftgedichten aan in de Sint-Martinuskerk van Aalst, bij de gedenkplaat van Dirk Martens. Een stiftgedicht – of blackout poetry – bestaat uit de tekst die je overhoudt als je grote delen van een bestaande tekst wegstift, uitwist, schrapt, enz… De vreemde boodschappen leken te verwijzen naar de Utopia van Thomas More, net 500 jaar geleden van de persen van Dirk Martens gerold. Het was de start van een merkwaardig experiment in het vlakbij gelegen Stedelijk Museum ‘t Gasthuys, waarbij ik als een spiritistisch medium contact probeerde te leggen met de geesten van Martens & More… Ontcijfer jij de mystiek mysterieuze boodschappen van Gene Zijde, mogelijk zelfs afkomstig uit de Vierde Dimensie van Albert Einstein, waar zich ook Utopia bevindt?

Vraag een offerte en de toegangscode aan via eutopia@teambuildings.eu en download hier de game app van het Stedelijk Museum: Een Geest in ‘t Gasthuys

Utopia is geen onbestaand Nergensland… Op sommige plaatsen zijn de grenzen tussen Hier & Daar echter erg dun geworden. Slaag jij er met jouw team in de weg naar Utopia te vinden… in Aalst… geholpen door Martens & More?

Deze hommage aan de graffiti kunstenaars en Carnavalisten van Aalst werkt met foto’s, genomen voordat een brand grote delen van de Carnavalwerkhallen in de as legde. Zij droegen eveneens de naam Utopia. Voer dit onderzoek individueel of met een paranormaal detective team van 2, 3 of 4 personen. In dat geval beschik je best over een tablet. Geen mobiel internet vereist.

Vraag een offerte en de toegangscode aan via eutopia@teambuildings.eu en download hier de city game app: Utopia in Aalst

 

 

Meer over Utopia:

 

Eutopia/Blackout ((E)Utopia Podcast, #2) by Draft2Digital on Scribd