Voor jongeren

524898_544_O_HV_O_Schimmen uit de vergeetput

Misschien komt GUY DIDELEZ of PATRICK BERNAUW een lezing geven, bij jou in de klas. En dan wil je die als leerkracht wel eens op een originele manier voorbereiden. Of je zou in de klas of de bib graag op een avontuurlijke en “hippe” manier werken rond boeken. Dan kan dat nu met deze app, waarin jij met een hele groep een aantal zeer uiteenlopende uitdagingen tot een goed einde kan brengen. Patrick & Guy geven je zelf de opdrachten: je zult niet alleen allerlei vragen te beantwoorden krijgen, maar ook creatief aan de slag moeten! Eén en ander werd geïnspireerd door hun nieuwe boek SCHIMMEN UIT DE VERGEETPUT, dat bestaat uit drie reeds bekende en nog steeds zeer succesvolle verhalen: HET INFERNAAT, KADAVERGEDAVER en DUISTERE MIDDELEEUWERS. Deze laatste jeugdroman, en de liedjes van de kindermusical die hierop gebaseerd werden, vormen het uitgangspunt voor de game app.

Uitstekend geschikt voor kinderen vanaf ca. 10 jaar, met een totaal nieuwe (grrr)appige kijk op de middeleeuwen!  

Download SCHIMMEN UIT DE VERGEETPUT – Duistere Middeleeuwers hier!

Nederoverachteronderbeek… een dorp zoals er honderden bestaan. Met een winkelstraat, een gemeentehuis, wat cafés, een karaokebar en, aan de rand van de bebouwde kom, een kerkhof.
Typisch zo’n plaatsje waar nooit veel gebeurt, zou je denken. Maar vandaag beleeft Nederoverachteronderbeek één van de gedenkwaardigste dagen uit zijn geschiedenis. En dat heeft alles te maken met het geweldige onweer dat zich in een blinde woede over het dorp uitstort. Het is of de duivel er zelf de hand in heeft!

Het griezelgrappige kinderboek KADAVERGEDAVER van Guy Didelez was al een tijdje uitverkocht, en werd nu herdrukt. Patrick Bernauw maakte er een gratis OJOO Game App bij, dat je hier kunt downloaden:

Kadavergedaver… van Guy Didelez! 

cover Kadavergedaver

In Schimmen uit de vergeetput beland je in de meest gestoorde situaties. Een klein dorpje beleeft dankzij een verschrikkelijk onweer één van de meest gedenkwaardige dagen uit zijn geschiedenis in KadavergedaverDuistere figuren zoeken een uitweg uit de vergeetput waarin ze vaak al eeuwen vastzitten in Duistere Middeleeuwers. En dan is er nog dat internaat dat regelrecht in verbinding staat met de hel en daarom Het Infernaat wordt genoemd. De kinderen worden er zowaar geterroriseerd door halvegare paters!

Sinds Het Infernaat in 2000 voor het eerst verscheen, werd het keer op keer herdrukt. De auteurs bewerkten het boek ook tot een schoolmusical, met muziek van Fernand Bernauw (broer van) en cover/illustraties van Bram Didelez (zoon van). Een dubbel-cd met de gezongen liedjes en de instrumentale versies plus een toneelbrochure stelde elke basisschool in staat om het verhaal zelf op de planken te brengen. En dat gebeurde op zijn minst toch wel een paar honderd keer.

Ter gelegenheid van de verzamelbundel Schimmen uit de vergeetput brengt vzw de Scriptomanen het musicalpakket nu in een nieuwe vorm uit. Je kunt de liedjes uit de kindermusical, waarin de hele basisschool aan bod kan komen, in een virtueel museum beluisteren, en wel hier. Waarna je de MP3’s van zowel gezongen liedjes als instrumentale versies samen met de toneelbrochure kunt bestellen (info@inter-actief.be). De toneelbrochure bevat uitgebreide regie-aanwijzingen en talrijke tips voor het ensceneren en organiseren van een origineel schoolfeest aan de hand van de musical en het boek. Het is allemaal gratis als je meegeeft waar en wanneer je het schoolfeest wil opvoeren.

Voor een opvoering is de toestemming van de auteurs en componist vereist, die je dan tegelijk kunt aanvragen. Per opvoering is er een auteursrecht van 125 euro verschuldigd aan SABAM.

Een van de liedjes uit Het Infernaat wordt vertolkt door Patrick Bernauw, die het tientallen keren live bracht in zijn show De Sterke Verhalen Blues:

Het boek Schimmen uit de vergeetput is verkrijgbaar in alle boekhandels, en dus ook bij Bol.com: