Maak je eigen PokémonGo Spel met OJOO

De Belgische start-up OJOO lanceert als eerste techbedrijf een aanpasbare Pokémon catch uitdaging in hun app. Met deze nieuwe feature spelen ze daarmee met succes in op de PokémonGo hype van de afgelopen weken. “OJOO trekt al langer de kaart van augmented reality en daar zijn we het succes van PokémonGo dankbaar voor. Het leuke aan onze feature is dat je de Pokémon kan vervangen met je eigen afbeeldingen”, legt oprichter Peter Symons uit. De mogelijkheden voor branding door gamification worden hierdoor eindeloos.

venetiaans aalst bis

Augmented reality is hot

Via de OJOO website kan je media, opdrachten en beloningen aan locaties toevoegen. De OJOO technologie zet die daarna om in een interactieve app. Zo kan iedereen zijn eigen interactieve gids, zoektocht of stadsspel maken. Een leuke rondleiding, zoektocht of hotspot ervaart de speler nu op een speelse en interactieve manier via zijn mobiel toestel.

Vanaf nu kan iedereen digitale games creëeren

In een paar eenvoudige stappen maak je zelf je spel met de ‘catch’ challenge.

Surf naar ojoo.com, log in en maak je spel in de OJOO webstudio

Bij locatie kies je voor de catch challenge

Voeg je eigen afbeelding toe

Bedank de gebruiker met een beloning

Publiceer je spel en speel het al na 5 minuten.

utopia in aalst - bis

  • OJOO beschikt nu een over een uitgebreid gamma aan uitdagingen waar iedereen zelf augmented reality games en gidsen kan maken. Op de site Digital Storytelling / Gamification vind je nu al een uitgebreid aanbod city & mystery games van o.a. Patrick Bernauw en vzw de Scriptomanen, maar ook de stad Deurne die hun toeristisch aanbod in kaart brengt, het Europees Parlement dat interactieve wandelingen aanbiedt in Brussel, en een 40-tal Vlaamse attracties en musea die hun Schatten van Vlieg gedigitaliseerd hebben met OJOO.
  • Speel je mee?
  • Het OJOO-team verstopte alvast zijn team in het Koning Albertpark in Gent. Download de app OJOO in de Google Play of App Store, zoek op “Catch the team” en probeer alvast de catch eens uit. Of bekijk het filmpje hoe het werkt.

Gepubliceerd door

Scriptomaan

In 1993 opgericht als schrijverscollectief door auteur-acteur-regisseur Anton Cogen, groeide vzw de Scriptomanen uit tot een breder artistiek collectief. Momenteel zijn de Scriptomanen vooral actief als uitgever van Printing On Demand (POD) boeken en ebooks, als organisator van workshops en cursussen, en als producent van interactief theater (moordspelen, stadsspelen) in Mysterieus België.