Cursus Creatief Schrijven: Op zoek naar de essentie van drama

Dolende Ridder achtervolgd door een zwarte schaduw

Zin om met monologen of dialogen aan de slag te gaan? In de cursus ‘Op zoek naar de essentie van drama’ ontrafel je de kunst van drama schrijven. Je ontdekt je eigen theatrale stem, maakt kennis met schrijfstrategieën en onderzoekt hoe je een adaptatie kunt maken. Schrijfdocent, toneelschrijver en dramaturg Daan Pleumeekers, toont hoe je personages, archetypen, thema’s en verhaalstructuren verwerkt in een speelbare tekst.

Deze cursus is een eerste module van een uitgebreid programma waarin de belangrijkste aspecten van drama al schrijvend worden uitgediept. Je kunt de modules ook afzonderlijk volgen.

Wanneer? zaterdagen 16 april, 23 april, 30 april, 21, 28 mei, 4, 11 en 18 juni 2016, telkens van 14 tot 18u Waar? De Nieuwe Vrede, Vredestraat 16, 2600 Antwerpen  Prijs?  € 185 | € 195 (inclusief abonnement op VERZIN, het tijdschrift voor de schrijfliefhebber). Leerkrachten en studenten krijgen 15% korting. Inschrijven? http://creatiefschrijven.be/cursus/op-zoek-naar-de-essentie-van-drama/

Gepubliceerd door

Scriptomaan

In 1993 opgericht als schrijverscollectief door auteur-acteur-regisseur Anton Cogen, groeide vzw de Scriptomanen uit tot een breder artistiek collectief. Momenteel zijn de Scriptomanen vooral actief als uitgever van Printing On Demand (POD) boeken en ebooks, als organisator van workshops en cursussen, en als producent van interactief theater (moordspelen, stadsspelen) in Mysterieus België.