City Game Apps

Belfort bis

Utopia in Aalst

In 2016 was het 500 jaar geleden dat Dirk Martens uit Aalst het boek Utopia van Thomas More op zijn drukpers in Leuven legde. Het was meteen de start van een aantal vreemde fenomenen, waaruit blijkt dat Utopia geen onbestaand Nergensland is… Utopia bestaat wel degelijk, in een magisch-realistische vierde dimensie zoals beschreven door Einstein. Op sommige plaatsen zijn de grenzen tussen Hier & Daar echter erg dun geworden. Slaag jij er met jouw team in de weg naar Utopia te vinden, geholpen door Martens & More?

Van Galgenberg tot Duivelsput 

Ongetwijfeld heb je al gehoord van de Bermuda Driehoek, maar ook bij ons in Affligem is een gelijkaardige Duivelse Driehoek te vinden. Hier doen zich van oudsher allerlei, soms gruwelijke, paranormale fenomenen voor. Deze hebben alles te maken met een E.T. die miljoenen jaren geleden op Aarde is gestrand, en op het punt staat uit zijn winterslaap te ontwaken. Slaag jij of slaagt jouw paranormaal detective team erin de fragmenten van een magische formule op te sporen, waarmee je de E.T. weer kan doen inslapen en een wereldwijde catastrofe verijdelen?

Mysterieus Brussel

Brussel is de hoofdstad van alchemisten en vrijmetselaars, waar de stenen spreken… Een van hen was Jan-Baptist Van Helmont (1577-1644), die niet alleen de Steen der Wijzen vond, maar ook het Elixir van het Eeuwige Leven. Hij was mijn gids in het Mysterieuze Brussel met zijn duivels stadhuis en zijn heilige helden, en hij wordt nu de jouwe. We trekken van het Warandepark en de Kunstberg tot de Hubertusgalerij en de Grote Markt richting Gorikshallen.

desteenderwijzen_cover - ojoo

Mysterieus Gent

Van de Sint-Baafskathedraal waar zich het Vlaamse Monster van Loch Ness bevindt (de spoorloze Rechtvaardige Rechters) over het Duivelsteen (dat zijn naam niet gestolen heeft, maar eerlijk verdiend) naar de Onthoofdingsbrug bij het Gravensteen en het ooit zo gevaarlijke Patershol… Gent is vol van geheimen en raadsels: aan jou om ze op te lossen, alleen, in een klein gezelschap, met detective teams die het tegen elkaar opnemen, of met Patrick Bernauw als live gids. De Gentse X-files, van ‘t Lam Gods gesleegen… Do you believe?

Mysterieus Leuven

Leuven, 1531… Een leerling van de beruchte magiër Cornelius Agrippa roept de demon Quasiloco op, die de stad terroriseert tot hij door die andere vermaarde magiër, Doctor John Dee, wordt geëxorciseerd voor een periode van 444 jaar. Sinds kort is Quasiloco echter terug… en weer volop actief in de universiteitsstad.

leuven_cover_voorzijde